De kwaliteit van de school is bepalend - Detroit Vastgoed

detroit vastgoed logo
FOLLOW
Ga naar de inhoud

De kwaliteit van de school is bepalend

Ik heb in een wijk in Detroit een paar huizen die nu ineens opvallend veel meer waard beginnen te worden. De reden is het feit dat de scholen in de wijk de laatste jaren structureel heel veel beter zijn geworden. Opvallend, want de wijk zelf is niet opvallend goed. Het is dan ook geen hoog aangeschreven wijk. Toch willen er nu steeds meer mensen wonen, want de scholen daar zijn nu de beste van Detroit geworden. Ik ben er nu dus naarstig op zoek naar huizen die ik vrijwel voor niets kan krijgen en dan kan renoveren. Heel veel alleenstaande moeders met kinderen willen nu namelijk in die wijk gaan wonen omdat hun kinderen zo veel beter af zijn op een goede school. Er is echter nu bijna niets meer te krijgen, terwijl er nog wel dichtgetimmerde panden aanwezig zijn.

Ik verwacht dat eind dit jaar de bouwvakkers klaar zijn met alle renovaties.
Als ik die mensen daarna aan het werk kan houden met het aankopen van te renoveren huizen die ik daarna kan verhuren, dan is iedereen blij.

Meer huisvesting in die wijk is goed voor de wijk, is goed voor de school en dat alles is goed voor de werkgelegenheid.
Ik overweeg om een deal met de stad te sluiten waarbij ik van hen te renoveren huizen overneem waarbij ik dan de helft van die huizen moet verkopen en de andere helft mag verhuren. Ze hebben namelijk nog huizen, maar de stad wil niet zelf huizen gaan renoveren. Dat moet de markt doen, maar er is weinig animo voor, want niemand kan aan vaklieden komen om het voor elkaar te krijgen. Ook ik heb twee jaar vertraging op bepaalde projecten door gebrek aan vaklui. Slechts de laatste maanden gaat het iets beter omdat we 'een paar mannetjes' uit Mexico hebben leren kennen. Dan nog is het lastig, want als ze op familiebezoek gaan, is het maar niet zeker of ze terug de VS in kunnen komen. De VS is namelijk bang dat ze de banen van Amerikanen inpikken. Dus zitten nu alle bouwbedrijven met een enorm tekort aan personeel, want Amirekaans personeel is niet te krijgen...


Contact
Detroit Vastgoed / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Contact
Detroit Vastgoed / Pro Gain B.V.
Sint Oedenrodesweg 41
5681 PH BEST, Nederland
+31(0)629067997
tom@lassing.nl
KvK: 17254080
Terug naar de inhoud